Надійка Гербіш
вересня 03 (Ср) 2014, 14:49
Уберегти серце

Здається, вже навіть повітря просоталося тривогою і напругою останніх місяців. Осінь прийшла геть непомітно. Ранкові тумани, запах диму вдень, прохолодні вечори і поодинокі сухі листки під ногами - усе мало би нагадувати про неї, але. Молитва з Псалмами замість вранішньої кави. Обговорення новин і листів замість вечорових веселощів. Аж не віриться, якими ми колись були безтурботними.

Мені досі інколи хочеться заховатися від усього, що відбувається зараз. У свою глибоку нірку, в "маленьку хатинку посеред великого лісу". Куди листи йдуть цілий рік і де не читають газет.

Я часто думаю про те, у якій країні ростиме Богданка. Поміж яких людей. Мені так хочеться подарувати нашій донечці лише радісні спогади. Хочеться, аби вона, згадуючи ці роки, була впевнена: її батьки довіряли Богу і любили людей. Мені так хочеться вберегти її серце. І своє теж.

Боже, як же зараз важливо берегти серце! Над усе, що лише бережеться. Від гніву, відчаю, страху. Від нерозуміння. Від нетерпіння. І знову від гніву, від люті навіть. Від гордості. Від осуду. Як важливо зберігати довіру і спокій усередині. Не боячись чужих закидів і звинувачень. Служити там, де можеш… мовчки. І радіти в Бозі всупереч усьому. Бо радість у Ньому – наша сила. Не можна виправдовуватися за радість. Не можна ховати її лише для себе, боячись поділитися з кимось. Не можна перестати сподіватися дива. 

Дорогий Господи, ти ж благословиш Україну, правда?..

  • Листи
  • Welcome

  • Надійка Гербіш
    українська письменниця,
    перекладачка, колумністка,
    ведуча подкасту «Слово на перетині»,
    продюсерка. Директорка
    з міжнародних літературних прав
    для Європи та Нордичних країн
    американської компанії
    Riggins Rights Management
    Нові книжки:
    комірка
    Monastyrski © 2014-2020