Надійка Гербіш
вересня 14 (Нд) 2014, 21:05
Два роки Теплих історій

Два роки тому я вперше взяла до рук щойно віддруковану збірку своїх нарисів та оповідань. Книжка називалася "Теплі історії до кави" і була такою моєю-моєю, такою вимріяною і красивою. Я тішилася і танцювала, сміялася і роздавала автографи, зачудовано спостерігаючи за тим, як поличка зі свіжими примірниками "Історій" порожніє на очах. Охочих почитати її було так багато, що довелося замовляти з Києва ще одну порцію книжок у терміновому порядку.

Тоді я ще не знала, як багато див мені принесуть "Історії". 

Ця книжка, присвячена моєму коханому чоловікові, подарувала мені чудових нових друзів і кілька тисяч добрих, натхненних і вдячних читацьких листів, багато подорожей Україною та світом, сотні інтерв"ю і кілька вагомих нагород. Уже в перший день вона втрапила до списку бестселерів Львівського форуму видавців, згодом найкраще продаваною її назвали мережі Yakaboo та Bookland. Упродовж майже 18 місяців вона посідала перше (або друге, чергуючись із наступною моєю книжкою, "Теплі історії до шоколаду") місце в топ-переліку книгарні "Є". І попри те, що їй пішов уже третій рік, вона досі залишається в тому переліку. 

Наступного місяця після виходу "Теплі історії до кави" здобули нагороду 2012 European Christian Book of the Year на Marketsquare Europe у сонячному Будапешті. Згодом - потрапила до переліку "10 книжок року" (2013) і до коротких списків лідерів літа за рейтингом "Книжка року 2013".

За її мотивами видавництво започаткувало цілу серію "Теплих історій". А я надихнулася писати далі. І лише теплі книжки.

Мені часом закидали, що життя складається не лише із затишку, добра й романтики, тож не варто писати лише про це. Власне, завжди відповідала я, життя складається не лише зі світла. І якраз тому так важливо примножувати саме його.

Фотографія якраз дворічної давності. Дуже щаслива я зі своїми історіями.

  • Львівський форум видавців
  • Уберегти серце
  • Листи
  • Welcome

  • Надійка Гербіш
    українська письменниця,
    перекладачка, колумністка,
    ведуча подкасту «Слово на перетині»,
    продюсерка. Директорка
    з міжнародних літературних прав
    для Європи та Нордичних країн
    американської компанії
    Riggins Rights Management
    Нові книжки:
    комірка
    Monastyrski © 2014-2020