Надійка Гербіш
серпня 10 (Сб) 2019, 12:30
Виосіннюється

Наближення іншої пори завжди можна вловити в повітрі. Призахідні кольори пишнішають, тіні набувають інших форм, запахи стають насиченішими, повітря гусне. Світанки запізнюються, ночі довшають, набубнявілі зірки ряснішають й наближаються, вранішні тумани залягають у завіконних видолинках поміж церквами частіше – і надовше.

Хочеться неквапних піших прогулянок, гніздування й писати. Ще – музики. І горіхового торта. І часу на почитати під пледом на свіжому повітрі.

Серпень триває, але виосіннювання вже почалося. Бджолярі викачують мед, чорнобривці буяють під хатою дорідними кущами. Дім Мрії потроху набирає чітких обрисів.

Виосіннюється

Із захопленням спостерігаю за тим, як мій чоловік будує наш дім. Дім, про який я мріяла з раннього дитинства. Дім, який зараз так голосно і щебетливо вимріює наша донечка. Дім, про який ми так палко молимося з сім’єю і близькими друзями, що так щиро за нас вболівають.

Хочеться собаку. І див у конвертах. І довгих розмов із тими, кого люблю.


 

Виосіннюється

 

Я запарюю вечоровий чай у красивому чугунному чайнику, подарованому дівчатами з «мамського», додаю мед, ласую дрібними ковтками до півночі, стишена зсередини.

Час на хуторі повернув мені легкість письма, і слова в нову книжку лягають стрункими рядками.


Виосіннюється


Ми назвали улюблене тепер, таке тихе, місце, в якому заякорився наш майбутній (дай Боже!) дім, Росиночкою – бо ж кожна улюблена місцина має мати своє ім’я. Їдемо в Росиночку, наче по вітамінки. У тамтешніх сусідів лагідні усмішки, багато собак і чудові діти. Зовсім неподалік – маленьке чарівне озерце, куди ми з донею ідемо погодувати майже ручних рибок й просто насолодитися часом. Навіть не часом удвох, не часом на природі, не літнім часом – а просто часом, так ніжно й красиво він там минає.


Виосіннюється


Мої молитви звучать у різних тональностях – то благально й протяжно, то стривожено-довірливо, то турботливо й лагідно, але здебільшого – дзвінко й вдячно.

Бо Він – Володар Мрій, Бог чудес і просто мій Друг, який приймає безумовно, любить назавжди й тримає в Своїх долонях моє серце.


Виосіннюється

 

  • Про оселю
  • Щоденникове
  • Вранішні ритуали
  • 13 способів зробити (будь-який) дім затишним
  • Уберегти серце

  • Надійка Гербіш
    українська письменниця,
    перекладачка, колумністка,
    ведуча подкасту «Слово на перетині»,
    продюсерка. Директорка
    з міжнародних літературних прав
    для Європи та Нордичних країн
    американської компанії
    Riggins Rights Management
    Нові книжки:
    комірка
    Monastyrski © 2014-2020